România participă cu exerciţii militare pe teritoriul Ucrainei

Ucraina ştie că într-un eventual război cu Rusia nu are nici cea mai mică şansă. În plus, prezenţa forţelor ruse în apropierea graniţelor estice e de natură să le dea fiori ucrainenilor, astfel că noua administraţie caută o soluţie.

asa

Politicienii din Kiev încearcă să găsească metoda prin care Rusiei să-i fie temperat spiritul beligerant. În acest context a apărut informaţia că pe teritoriul ţării urmează să fie organizate, în lunile următoare, o serie de exerciţii cu participarea militarilor din România, SUA, Polonia şi R. Moldova.

Pentru ca acest lucru să fie posibil se lucrează la un proiect de lege, prin care i se propune legislativului ucrainean să autorizeze accesul pe teritoriul naţional a unor trupe străine în vederea desfăşurării a şapte exerciţii: “Public Or-der 2014”, cu participarea poliţiei militare poloneze, “Rapid Trident 2014”, cu participarea forţelor din SUA, “Safe Sky 2014”, cu aviaţia poloneză, “Sea Breeze 2014”, cu forţele americane, două exerciţii multinaţionale – “Light Avalanche-2014” şi “Carpates-2014” – şi, în fine, “Sud-2014”, cu participarea unităţilor de infanterie şi vânători de munte din România şi Republica Moldova.

Pe de altă parte, ministrul apărării, Igor Teniuh, a fost obligat să demisioneze, ca urmare a pierderii Crimeei. În locul său a fost numit Mihailo Koval.

Sursa: LIBERTATEA