Comandantul Forţelor de Infanterie Marină ale SUA din Europa (MARFOREUR) in vizita la SMFT

Șeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Nicolae Ciucă, a avut o întalnire de lucru cu comandantul Forţelor de Infanterie Marină ale SUA din Europa (MARFOREUR), general-locotenent Richard T Tryon, la sediul SMFT.

Pe parcursul întalnirii au fost discutate subiecte referitoare la activităţile de instruire în comun desfăşurate în cadrul iniţiativei Black Sea Rotational Force (BSRF) demarată în anul 2010 şi ajunsă la a 5-a ediţie.

101007-M-JL266-001

Generalul-locotenent Richard T. Tryon a subliniat profesionalismul militarilor forţelor terestre participanţi la activităţile întrunite şi multinaţionale desfăşurate în comun cu partenerul american şi membri ai armatelor altor state din regiunea Marii Negre pe teritoriul Romaniei, precum şi intenţia de a continua acest gen de activităţi şi în anul următor.

Faptul că un detaşament al infanteriei marine americane a participat la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Romaniei, a fost evidenţiat ca un eveniment inedit pentru militarii americani care au apreciat amploarea şi importanţa evenimentului.

Cooperarea militarilor români şi americani este una îndelungată, cu rezultate deosebite în procesul de instruire, care a contribuit şi continuă să contribuie la creşterea interoperabilităţii subunităţilor participante la acţiuni militare în teatrele de operaţii.

 

Sursa: RoArmy